Waarom doen wij dit?

Als jongerenreiscommissie van de PKN Beekbergen en Lieren is ons doel om elke twee à drie jaar een tweeweekse reis te organiseren voor en met een groep van ongeveer twintig jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Nu is het moment, mét jou, met iedereen die nu bij je in de busjes zit! Tijdens de reis bieden we hulp aan lokale mensen in de vorm van bouw- en kluswerkzaamheden, kinderwerk, voedselpakketten en persoonlijk contact. Dit doen we vanuit drie kernthema's: samen geloven, samen werken en samen zijn.

 

Samen geloven "Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door Hem". Kolossenzen 3:17.

Wij geloven in God de Vader, Jezus zijn Zoon en in de Heilige Geest. Wij willen leven in zijn Naam en wij willen dat uiten door gehoor te geven aan de opdracht van Jezus om onze naaste lief te hebben als onszelf. Wij willen dit geloof voorleven aan de jongeren die meegaan op reis, aan de gemeente, aan de lokale mensen en aan iedereen die van ons hoort.

 

Samen werken, samen geven

"En de Koning zal hun antwoorden: Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan". Mattheus 25:40.

Wij willen laten zien hoe je als christen een praktische invulling kunt geven aan je geloof. Uit liefde voor onze medemens willen we hard werken, zowel tijdens de voorbereidende acties als tijdens de reis, om zo met elkaar veel te bereiken en de lokale mensen veel te kunnen geven. We willen samen ook werken aan een onvergetelijke ervaring voor de jongeren en voor de lokale bewoners.

 

Samen zijn

"De groep gelovigen was een eenheid. Ze waren het over alles met elkaar eens. Niemand wilde zijn bezit alleen voor zichzelf houden. In plaats daarvan, deelden ze alles wat ze hadden." Handelingen 4:32.

 

We willen de verbinding zoeken tussen de jongeren onderling en tussen jongeren en leiding. We willen bijdragen aan het opbouwen van vriendschappen. We willen ook de verbinding zoeken en bewaren tussen jongeren en de gemeente, door middel van onderlinge betrokkenheid tijdens de acties en tijdens de reis. We hopen dat jongeren bemoedigd worden door de kracht, de betrokkenheid en de warmte van de gemeente en dat de gemeente gesterkt wordt door het aanstekelijke enthousiasme van de jongeren. We zoeken de verbinding tussen de jongeren en de lokale bewoners, zodat we van elkaars aanwezigheid kunnen genieten en van elkaar kunnen leren. Tot slot willen we werken aan de verbinding tussen de onszelf en God. We weten dat we ons werk verrichten in afhankelijkheid van God en willen door gebed, door overdenking en door samen te zingen ook tijdens de reis stil staan bij ons geloof in Hem.